Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі продовжують стріляти з важкої зброї – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж останньої доби бойовики на Донбасі продовжували обстрілювати українські позиції з важкої зброї. За словами речника штабу АТО Анатолія Стельмаха, з півночі до 18 години сепаратисти понад 40 разів порушували режим припинення вогню.

«Як і в попередні дні противник, у більшості випадків, застосовує озброєння калібру більше 100 міліметрів у темну пору доби. Так, до 6 ранку, бойовики зі 120-міліметрових мінометів вели вогонь по наших позиціях в Опитному, Майорську, Ленінському. Також вночі під обстрілом танків окупантів опинилися Піски та Водяне», – повідомив речник штабу АТО у вівторок увечері.

«Крім того, сьогодні після певного затишшя, яке тривало декілька днів, бандити тричі обстріляли опорні пункти сил АТО в селищі Щастя, що на Луганщині. А близько 14 години дня майже годину били по ньому з танку», – додав Анатолій Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Раніше речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив, що за минулу добу на Донбасі 5 українських військових загинули, 6 були поранені.

Сепаратисти звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО.

«Кількість обстрілів за минулу добу становила 27 фактів», – заявив у четвер, 6 серпня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

За словами сепаратистів, у результаті нібито обстрілу українськими військовими Горлівки один цивільний загинув та один поранений. Підтвердження цієї інформації з інших джерел наразі немає.

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG