Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував три квартири екс-міністра юстиції Лукаш


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Печерський районний суд Києва наклав арешт на три квартири, які є власністю колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш. Про це йдеться в ухвалі суду від 4 серпня, яка опублікована в Реєстрі судових рішень.

«Враховуючи, що санкція частини 5 статті 191 Кримінального кодексу України, за якою повідомлено про підозру Лукаш, передбачає конфіскацію майна, на майно, яке належить підозрюваній, необхідно накласти арешт», – йдеться в ухвалі суду.

Суд задовольнив клопотання слідчого управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури щодо арешту трьох квартир у Києві, які є власністю Лукаш.

Ця ухвала суду може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня її оголошення.

У травні 2015 року Генеральна прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього міністра юстиції Лукаш у заволодінні за попередньою змовою групою осіб коштами держбюджету України у розмірі понад 2 мільйони гривень шляхом їх безпідставного перерахування компанії «Європейська правова група».

28 травня Лукаш повідомили про підозру. За повідомленням прес-служби відомства, Лукаш підозрюється у заволодінні державними коштами шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки.

Після цього адвокат Лукаш Юрій Іващенко заявив, що його підзахисна не отримувала повідомлення Генпрокуратури про підозру.

У липні 2013 року Олену Лукаш призначили міністром юстиції, 28 січня 2014 року Лукаш пішла у відставку.

XS
SM
MD
LG