Доступність посилання

ТОП новини

СБУ заблокувала бюджетне фінансування підприємства, що нібито підконтрольне Ахметову



Служба безпеки України зупинила фінансування з держбюджету підприємства, яке є на тимчасово окупованих територіях і не пройшло процедуру перереєстрації відповідно до вимог чинного законодавства.

«Як встановила СБУ, підконтрольне Рінату Ахметову підприємство фактично продовжувало працювати в Донецьку, отримуючи гроші від держави, що заборонено бюджетним кодексом України», – йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

У СБУ зазначають, що за результатами процедур держзакупівель це підприємство отримувало понад 200 мільйонів гривень з дербюджету.

У Державній казначейській службі України фінансування підприємства тимчасово припинили з метою недопущення необґрунтованих бюджетних видатків, додають у відомстві.

У СБУ не уточнюють, про яке підприємство йде мова.

Наразі представники Ахметова це повідомлення СБУ не коментують.

Восени минулого року президент України Петро Порошенко доручив припинити обслуговування банківських рахунків підприємств і населення в зоні антитерористичної операції на сході України. Водночас має бути припинена діяльність державних підприємств, установ і організацій на тих територіях Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем сепаратистів.

XS
SM
MD
LG