Доступність посилання

ТОП новини

Дітей загиблих в АТО і постраждалих на Майдані відправили на відпочинок в ЄС


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У рамках міжнародного волонтерського проекту «Сім’ї допомагають сім’ям» діти, чиї батьки загинули в АТО, цього літа відпочивають у державах Євросоюзу.

Як повідомив координатор проекту, активіст Конгресу українців Канади Олександр Романко, дві групи дітей відпочивають у волонтерських родинах у Литві і Швеції, а 16 дітей, чиї батьки постраждали під час подій на Євромайдані і в період воєнних дій в АТО, відпочили у таборі «Тарасівка», який понад півсторіччя функціонує в Лондоні (Великобританія).

У цілому ж головним завданням проекту «Сім’ї допомагають сім’ям» є підтримка Збройних сил і Національної гвардії України, а також вдів і дітей українських бійців із використанням ресурсів волонтерів із різних країн світу.

«Головна ідея полягає у тому, щоб сім’ї з-за кордону допомагали сім’ям загиблих і поранених учасників АТО. Це пряма допомога, це спілкування родин, це і моральна і матеріальна підтримка, можливе і довгострокове спілкування», – повідомив Романко.

На сьогодні понад сто родин з Канади, США і держав ЄС підтримують напряму українські родини загиблих учасників Євромайдану й АТО.

При цьому координатори проекту перевіряють як українські родини, які потребують допомоги, так і сім’ї, які заявляють про свою готовність цю допомогу надати. Для цього з участю адвокатів і психологів розроблені спеціальні анкети, які заповнюють обидві сторони, пояснив Романко.

Ініціювали проект «Сім’ї допомагають сім’ям» активісти громадської ініціативи «Євромайдан – Канада», створеної у грудні 2013 року на підтримку учасників Революції гідності в Україні.

XS
SM
MD
LG