Доступність посилання

ТОП новини

СБУ та Національне антикорупційне бюро уклали угоду про співпрацю


Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро України уклали угоду про співпрацю та співробітництво.

Відповідний документ сьогодні підписали голова СБУ Василь Грицак та керівник Антикорупційного бюро Артем Ситник.

За повідомленням прес-служби СБУ, угодою передбачено унормування порядку взаємодії між двома відомствами, залучення сил та можливостей підрозділів СБУ щодо забезпечення новоствореного бюро всім необхідним для ефективної боротьби з корупційними проявами на усіх рівнях, зокрема одним з пунктів домовленостей є визначення чіткої процедури підготовки і обробки запитів Національного антикорупційного бюро на перевірку за інформаційно-телекомунікаційними системами СБУ.

Директор Національного Антикорупційного бюро Артем Ситник наголосив, що бюро сподівається на плідну співпрацю з СБУ.

Ситник також попросив допомоги у СБУ щодо проведення ретельної перевірки кандидатів, які претендують на посади у Антикорупційному бюро.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада ухвалила закон про створення Національного антикорупційного бюро. Бюро є державним правоохоронним органом, на який покладається попередження, виявлення, припинення, розслідування та розкриття корупційних правопорушень, а також запобігання вчиненню нових. Завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами та становлять загрозу національній безпеці.

Наразі в Україні триває конкурсний відбір детективів Національного антикорупційного бюро.

XS
SM
MD
LG