Доступність посилання

ТОП новини

Олег Ляшко повідомив про кримінальне провадження проти Ігоря Шевченка


Ігор Шевченко, архівне фото
Ігор Шевченко, архівне фото

Народний депутат України Олег Ляшко оприлюднив у фейсбуці лист від Міністерства внутрішніх справ, у якому згадано, що проти колишнього міністра екології Ігоря Шевченка ще 23 липня було відкрите кримінальне провадження.

Як мовиться в листі, Ляшка викликають як свідка у зв’язку з попереднім зверненням депутата, яке й стало підставою для відкриття цього провадження проти Шевченка.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені за ознаками злочину, визначеного статтею Кримінального кодексу про незаконне збагачення, мовиться також у листі, – за фактом набуття уповноваженою на виконання функцій держави службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (тобто Шевченка), у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Верховна Рада звільнила Ігоря Шевченка з посади міністра екології і природних ресурсів 2 липня за поданням уряду внаслідок корупційного скандалу. Одну з провідних ролей у приверненні уваги до звинувачень у цьому скандалі відіграв лідер Радикальної партії свого імені Олег Ляшко. Шевченко називав урядове подання про його звільнення з посади «політичним фарсом» і «театралізованою постановкою», а заяви Ляшка наклепом і заявляв, що подаватиме позов проти лідера Радикальної партії для захисту своєї честі і гідності.

XS
SM
MD
LG