Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Афганістану здійснили ще низку нападів


На місці ранкового вибуху в Кабулі, 7 серпня 2015 року
На місці ранкового вибуху в Кабулі, 7 серпня 2015 року

У столиці Афганістану Кабулі після ранкового нападу неподалік будівель Міністерства оборони здійснили ще низку вибухів із великим числом жертв. Для відбиття нападу недалеко від місця одного з цих вибухів залучені іноземні війська.

За повідомленням, «іноземні» – найімовірніше, американські – військовослужбовці зайняли позиції навколо будівлі Міністерства боротьби проти наркотиків, замінивши афганських силовиків, через те, що в будівлі можуть бути захоплені іноземні радники. Громадянство радників наразі не уточнюють, але головними радниками Афганістану в боротьбі проти наркотиків є теж американці. Бій там триває і вночі.

За безпековою угодою між Афганістаном і США, американські війська, які лишилися в Афганістані, відіграють там роль радників та інструкторів для афганських силових структур, але мають право брати у свої руки силові операції, що пов’язані з безпекою іноземних радників.

Перед тим у Кабулі ввечері сталася низка потужних вибухів, зокрема, біля аеропорту, біля військових баз західної коаліції і біля урядових будівель. Про потерпілих унаслідок них іще не повідомляли.

Ці вибухи сталися десь через годину після ще одного – біля училища поліції, внаслідок якого загинули принаймні 20 курсантів поліції і ще понад 40 були поранені. Відповідальність за цей напад узяли на себе таліби. За повідомленням, смертник із вибухівкою на тілі, що ввійшов до училища, був у курсантському однострої.

Ці події відбуваються по тому, як уранці в Кабулі вже був влаштований потужний вибух у житловому кварталі недалеко від будівель Міністерства оборони. Там загинули не менш як 15 людей, близько 240 були поранені.

XS
SM
MD
LG