Доступність посилання

ТОП новини

У Москві на центральному мосту вивісили український прапор – ЗМІ


Український прапор на Кримському мосту у Москві, Росія, 9 серпня 2015
Український прапор на Кримському мосту у Москві, Росія, 9 серпня 2015

У Москві на Кримському мосту вивісили український прапор. Як повідомляє російський телеканал «Дождь», вперше прапор помітили на одній з опор мосту у суботу, 8 серпня. Коли його вивісили, невідомо.

Ще в суботу прапор майорів, але потім його завіяло вітром у щілину, зазначають російські журналісти.

Це вже не перший подібний випадок, що стався у російській столиці. 20 серпня 2014 року зірка на шпилі висотки на Котельничеській набережній у Москві виявилася розфарбованої у кольори українського прапора, а на найвищу точку будівлі був вставлений великий український прапор.

Російські слідчі органи порушили кримінальну справу за статтями «хуліганство» і «вандалізм». У справі проходять п’ятеро людей: Олександр Погребов, Олексій Широкожухов, Євген Коротков, Ганна Лепьошкіна і Володимир Подрезов. Перші чотири фігуранти перебувають під домашнім арештом, а Подрезов – у СІЗО.

Обвинувачені провину заперечують і наполягають, що стрибали з парашутами з даху висотки, але не брали участі у розфарбовуванні її шпиля.

Відповідальність за розфарбовування шпиля взяв на себе український руфер Павло Ушевець, відомий в інтернеті під псевдонімом Григорій Мустанг. У Росії він заарештований заочно.

XS
SM
MD
LG