Доступність посилання

ТОП новини

Син колишнього президента Ірану почав відбувати 10-річний термін


Мегді Гашемі Рафсанджані, архівне фото
Мегді Гашемі Рафсанджані, архівне фото

Один із синів колишнього президента Ірану Акбара Гашемі Рафсанджані почав відбувати 10-річний термін позбавлення волі за звинуваченнями у фінансових злочинах, а також у злочинах проти безпеки держави.

Прибувши до в’язниці «Евін» у Тегерані, Мегді Гашемі Рафсанджані знову заявив присутнім журналістам, що звинувачення проти нього були політично мотивовані, а вердикт у його справі несправедливий і незаконний. За його словами, він лише захищав добре ім’я свого батька.

Крім того, Мегді Гашемі Рафсанджані закликав державне телебачення повністю показати відеозапис процесу над ним, який відбувся за зачиненими дверима.

Його звинувачували у використанні державних коштів на виборчу кампанію його батька 2005 року. Крім того, його звинуватили і в підбурюванні до заворушень після суперечливих президентських виборів 2009 року. Мегді Гашемі Рафсанджані повернувся з вигнання до Ірану 2012 року, щоб відповісти на ці звинувачення, які він заперечує.

Його батько Акбар Гашемі Рафсанджані був президентом Ірану з 1989 до 1997 року. Після виборів 2009-го він, на той час голова впливової Ради експертів, одного з важливих органів в іранській ісламській системі влади, помірковано критикував обмеження на свободу засобів інформації і придушення активістів. Після того він сам почав скаржитися на тиск, а 2011-го був змушений зняти свою кандидатуру на виборах голови Ради експертів.

Крім того, після президентських виборів 2009 року до шести місяців позбавлення волі вже була засуджена одна з дочок колишнього президента Фаєзе Гашемі Рафсанджані – її через участь в опозиційних демонстраціях звинуватили у пропаганді проти ісламського режиму в Ірані.

XS
SM
MD
LG