Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: кількість обстрілів збільшилася по всій лінії фронту


Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що кількість обстрілів українських позицій у зоні АТО зросла практично вздовж усієї лінії розмежування.

Загалом від півночі і до 18-ї години ворог понад 70 разів порушив перемир’я, повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

Зокрема, сказав він, поблизу Донецька близько 1-ї ночі, бойовики двічі з танків і тричі зі 120-міліметрових мінометів били по українських опорних пунктах в Опитному; зранку з артилерії 122-міліметрового калібру і великокаліберних мінометів вели вогонь по Верхньоторецькому, а майже о 10-й із озброєння БМП, зенітних установок, стрілецької зброї обстріляли сили АТО у Красногорівці. Також місто Авдіївка 4 рази потрапляло під вогонь 120-міліметрових мінометів.

На артемівському напрямку близько 11-ї години незаконні збройні формування з танка та великокаліберних мінометів вели вогонь по селищу Травневе. А з 13-ї і майже до 14-ї години вони били зі 122-міліметрової артилерії і мінометів по селищу Зайцеве.

Як сказав речник, «гаряче» було і поблизу Маріуполя: о 9.35 ворог вів вогонь з артилерії калібру 152 міліметри по українському опорному пункту в Орловському, а майже з 1-ї і до 3-ї години дня бив зі 122-міліметрової артилерії і мінометів по позиціях сил АТО і мирних будівлях у селищі Лебединське. Крім того, на маріупольському напрямку з артилерії бойовики били по цивільних будівлях у Водяному і населеному пункті Приовражне.

Відео: Військове телебачення України

Сепаратисти про своє бачення подій на лінії фронту повідомляли ще вдень чи й зранку, звинувативши в порушеннях режиму припинення вогню українську сторону.

Зокрема, в угрупованні «ДНР», що визнане в Україні терористичним, іще пополудні заявили, що українські силовики порушили режим припинення вогню 18 разів за всю попередню добу. При цьому там стверджують, що українська сторона вдавалася до важких озброєнь. За їхніми словами, були обстріляні Горлівка, а також донецький аеропорт, Жабичеве, Старомихайлівка, Лозове, Миколаївка, Зайцеве і Спартак.

Сепаратисти з угруповання «ЛНР», так само визнаного терористичним в Україні, ще вранці заявляли, що українські силовики порушили режим припинення вогню чотири рази за всю попередню добу. За їхніми словами, в суботу були обстріляні Первомайськ, Веселогорівка, а також так званий район пам’ятника князеві Ігорю, що на окупованій території неподалік Станиці Луганської.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG