Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк заявив про затримання Мельничука за адмінпорушення, той пропонує вивчати Конституцію


Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що патрульна поліція Києва затримала народного депутата (група «Воля народу»), колишнього командира добровольчого батальйону «Айдар» Сергія Мельничука.

Як написав Шкіряк у фейсбуці, використовуючи різкі слова, Мельничука затримали за порушення статті Кодексу про адміністративні правопорушення про «керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки».

Як стверджував Шкіряк, «Мельничук звично бикував і кричав, що він «особливий». «Не пройде! З новою поліцією «корочки» не проканають! Пощади нікому не буде! Слава Украіні!» – додав радник голови МЗС.

Сергій Мельничук у відповідь назвав подію «театром абсурду» й заявив, що «нашій «поліції» до ПОЛІЦІЇ як до неба рачки». «Конституцію нехай вивчають!» – написав він у фейсбуці і процитував допис активістки «Автомайдану» Катерини Кувіти, яка назвала версію Зоряна Шкіряка «повною маячнею і порушенням закону з боку поліції», якщо це дійсно було так, як змалював радник міністра. За її словами, поліція не мала права перевіряти документи, якщо з боку водія не було якогось порушення, про яке Шкіряк не згадує, а відтак відмова показати їх у такому разі була законною.

Сергій Мельничук був першим командиром батальйону «Айдар», деяких бійців якого, за повідомленнями, підозрювали у скоєнні низки правопорушень. Самого Мельничука Генеральна прокуратура підозрює в бандитизмі і створенні злочинного угруповання, зокрема, в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Верховна Рада надала згоду на притягнення депутата Мельничука до кримінальної відповідальності, суд встановив йому запобіжний захід у вигляді застави в понад 365 тисяч гривень. Мельничук заперечує причетність до цього й називає справу політичним замовленням і, у свою чергу, подав до суду позов до генерального прокурора Віктора Шокіна про захист честі і ділової репутації.

XS
SM
MD
LG