Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: президент доручив вказати Росії та ОБСЄ на загострення ситуації у зоні АТО


Президент Петро Порошенко
Президент Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко через загострення ситуації в зоні АТО доручив поінформувати представників місії ОБСЄ та через СЦКК (Спільний центр з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування – ред.) представників Росії про порушення мінських домовленостей з боку проросійських бойовиків. Про це повідомляє у понеділок прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

«Сьогодні о 6-й ранку начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України доповів про ситуацію в районах проведення АТО президентові України. Верховний головнокомандувач дав доручення поінформувати представників місії ОБСЄ та, через СЦКК, представників Російської Федерації про порушення мінських домовленостей із боку проросійських бойовиків. Нині сили АТО проводять заходи, спрямовані на врегулювання обстановки. Загострення ситуації пов’язують із провокацією щодо співробітників спостережної місії ОБСЄ, які працюють в Донецьку, під час якої було знищено 4 автомобілі місії», – мовиться в повідомленні.

У Генштабі стверджують, що на окупованій бойовиками території нині перебуває заступник командувача Сухопутних військ Збройних сил Росії Олександр Ленцов, «діяльність якого пов’язують із координацією дій бойовиків».

Від російської сторони реакції на ці заяви немає. Кремль неодноразово стверджував, що на Донбасі воюють не російські війська, а лише «добровольці».

9 серпня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомила, що вночі в Донецьку спалили чотири її автомобілі, з них три повністю, а ще три були пошкоджені частково. Відповідальність за підпал у місії поклали на «тих, хто контролює Донецьк». Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, зі свого боку, заявили, що «обурені» підпалом, і звинуватили в ньому «українських диверсантів». В МЗС України засудили вандалізм щодо автомобілів місії ОБСЄ в Донецьку.

Крім того, в штабі АТО сьогодні заявили, що минула доба відзначилась найбільшою кількістю обстрілів бойовиками позицій Збройних сил України за останні тижні.

XS
SM
MD
LG