Доступність посилання

ТОП новини

На закордонних рахунках «сім’ї Януковича» арештували понад 280 мільйонів доларів – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

На закордонних рахунках «сім’ї Януковича» арештували понад 280 мільйонів доларів. Про це Генпрокуратура повідомила у відповідь на запит видання «Тиждень.ua».

Станом на жовтень 2014 року та на цей час заблоковані кошти таких осіб: Миколи Азарова в сумі 0,5 мільйона доларів (Ліхтенштейн); Юрія Іванющенка в сумі 258 тисяч доларів (Кіпр), 30,82 мільйона доларів, 1,8 мільйона швейцарських франків (Латвія), 72 мільйони швейцарських франків (Швейцарія); Олександра Клименка в сумі 26,5 мільйона доларів (Ліхтенштейн); Андрія Клюєва в сумі 315 тисяч євро (Австрія), 9 тисяч доларів (Австрія), 13 мільйонів швейцарських франків (Швейцарія); Сергія Клюєва в сумі 451 тисяч євро (Австрія), 13 мільйонів швейцарських франків (Швейцарія), 675 тисяч євро (Великобританія); Сергія Курченка в сумі 1,5 тисячі доларів (Латвія), 40 тисяч доларів та 775 євро (Кіпр), 0,2 мільйона швейцарських франків (Швейцарія), активи в сумі 235 тисяч євро (Австрія); Олександра Януковича (активи компанії «Мако») в сумі 2,5 мільйона швейцарських франків (Швейцарія); Сергія Арбузова в сумі 49,5 мільйона доларів (Латвія).

Крім того, під час досудового розслідування кримінальних проваджень за запитами ГПУ накладений арешт на рахунки Юрія Іванющенка в сумі 1,8 мільйона швейцарських франків та 30,82 мільйона доларів, а також Сергія Арбузова на суму понад 33,5 мільйони доларів.

«Слідчими вживаються передбачені законодавством заходи з метою накладення арешту на інші заблоковані кошти шляхом направлення міжнародних правових доручень. Крім цього, триває робота із залученням міжнародних організацій щодо відшукання та блокування активів колишніх високопосадовців», – йдеться у відповіді на запит.

Також у ГПУ повідомили, що арешт із закордонних рахунків вищезгаданих осіб протягом останнього року не знімався.

У січні Державна служба фінансового моніторингу повідомляла, що загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній, підконтрольних «сім’ї Януковича», склала 1,42 мільярда доларів США. На території України заблоковано 1,37 мільярда доларів США, за кордоном – 49,51 мільйона доларів США.

XS
SM
MD
LG