Доступність посилання

ТОП новини

Діти українських «кіборгів» відпочивають у Польщі – активісти


Більш як сотня дітей із родин активістів Майдану, добровольців і військовослужбовців відпочили влітку в Польщі, стільки ж дітей із України відпочивають там зараз, повідомив координатор неурядового «Центру підтримки добровольців при Самообороні Майдану» Андрій Габров.

Ініціатива прийняти на літній відпочинок українських дітей належить польському благодійному фондові «Фундація «Покоління» та українським «Центрові підтримки добровольців при Самообороні Майдану» й рухові «Відсіч».

Як сказав Габров, серед дітей, які відпочили та які зараз відпочивають у Польщі, є такі, що мешкають на території Донбасу, що перебуває під контролем України, діти з родин захисників Донецького аеропорту («кіборгів») і діти волонтерів.

«Польська сторона бере активну участь у допомозі нам, щоб оздоровити дітей із прифронтової зони, дітей, чиї батьки загинули під час своїх обов’язків на сході нашої держави, діти, чиї батьки займаються волонтерством і допомагають нашим добровольчим батальйонам на сході України», – сказав Габров.

Перші сто дітей більш як два тижні відпочивали на березі Балтійського моря у курортному місті Мендзиводзе, а друга група зараз відпочиває в таборі в Карпатах. У складі другої групи більшість дітей – мешканці міст Донеччини і Луганщини, підконтрольних Україні, повідомила старша групи, координатор руху «Відсіч» Катерина Чепура.

Українські діти відпочивають разом із польськими однолітками, при цьому посильну допомогу в оздоровленні дітей надають місцеві органи влади Польщі, зазначила вона.

За два роки – влітку минулого і нинішнього року – польська «Фундація «Покоління» допомогла оздоровити майже півтисячі дітей із України.

XS
SM
MD
LG