Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську за сприяння Норвегії відкриють центр підтримки інновацій та підприємництва


В Івано-Франківську за підтримки Норвегії започаткували проект центру підтримки інновацій та підприємництва iHUB. Договір безоплатного користування (позички) нежитлових приміщень для такого центру підписали міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус і голова правління Міжнародного благодійного фонду «Сід Форум Україна» Дмитро Подолєв.

Центр для молодих стартап-компаній у галузі IT запрацює завдяки підтримці МЗС Норвегії та посольства Норвегії в Україні. Як повідомив перший секретар посольства Бйорнар Гудместад-Тейген, для підтримки України Норвегія виділяє 36 мільйонів євро.

Тут навчатимуть сучасним методам підприємницької справи та взаємодії з інвесторами, тут проводитимуть тренінги, навчання, конференції.

Як зазначив президент фундації Seed Forum Norway Стейнер Хоель Корсма з Норвегії, йдеться «про економічне майбутнє України, про започаткування можливостей для розвитку малих та середніх підприємств».

Місяць тому Івано-Франківська міська рада ухвалила рішення про передачу норвезькій компанії у безоплатне користування приміщення колишньої школи в центрі міста площею 400 квадратних метрів на 10 років.

За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, «розпочинається дуже потужний проект, що дасть можливість зреалізуватися в основному молодим людям, які пов’язують себе з бізнесом та ІТ-технологіями».

Відкриття центру підтримки інновацій та підприємництва iHUB планується через два місяці.

Норвезька компанія Seed Forum співпрацює з українськими містами Києвом, Вінницею, Одесою, Львовом, Черніговом.

XS
SM
MD
LG