Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії звинувачує Україну в порушенні Мінських угод


Міністерство закордонних справ Росії звинувачує Україну у порушенні Мінських угод.

«На жаль, різко посилилася войовнича риторика Києва. Відмовившись під час останнього засідання Контактної групи в Мінську (3-4 серпня ) від підписання практично готового та узгодженого документа про відвід танків, артилерії до 100 міліметрів і мінометів до 120 міліметрів від лінії зіткнення… українська влада, безапеляційно посилаючись на погрози і провокації, стала заявляти про повернення на бойові позиції своїх важких озброєнь і артилерійських систем, виведених в тил відповідно до «Комплексом заходів з виконання Мінських угод» від 12 лютого 2015 року», – йдетьсяу заяві зовнішньополітичного відомства Росії.

«Закликаємо українську сторону проявляти стриманість і не порушувати своїми безвідповідальними діями хід виконання Мінських домовленостей у сфері безпеки», – додають російські дипломати.

На початку серпня відбулося засідання Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі. За словами представника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдіка, тоді сторони обговорювали угоду про відведення танків, а також артилерійської зброї калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів. Тоді згоди сторони не досягли, при цьому не повідомлялось, хто саме був противником угоди.

Відомо, що тоді у Мінську якраз українська сторона запропонували розведення на 15 кілометрів артилерійських систем калібром менше 100 міліметрів, танків та гранатометів.

Останніми днями штаб АТО заявляє про загострення ситуації на Донбасі, зокрема вчора повідомлялось про спробу наступу бойовиків поблизу Старогнатівки на Донеччині. Водночас сепаратисти тоді спростували заяви української сторони про наступ, вони звинувачують у порушенні режиму припинення вогню сили АТО.

XS
SM
MD
LG