Доступність посилання

ТОП новини

У ГПУ заявляють про порушення під час підготовки конкурсу з набору місцевих прокурорів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Генпрокуратурі заявляють про порушення, які виявлені у процесі підготовки конкурсу з набору місцевих прокурорів.

Результати службового розслідування з цього приводу оприлюднив виконувач обов'язків генпрокурора Юрій Севрук.

«За результатами службового розслідування надано доручення заступнику генерального прокурора Давіду Сакварелідзе, на якого безпосередньо покладено відповідальність за реформування органів прокуратури, у найкоротший термін вжити невідкладні заходи для усунення встановлених порушень», – зазначив Севрук.

За повідомленням Генпрокуратури, розслідування проводилось з метою вивчення процедури та порядку підготовки системи тестування для проведення конкурсу на заміщення посад прокурорів місцевих прокуратур.

У ГПУ зазначають, що комісія встановила, що «робота з підготовки до тестування кандидатів на посади працівників місцевих прокуратур практично зведена нанівець», зокрема виконавці підготовки тестових завдань відбиралися непрозоро, на підставі лише «усних домовленостей», їхний фаховий рівень невідомий.

Також Генеральна прокуратура не отримала авторських прав на тести.

Від 20 липня ГПУ почала прийом документів на посади керівників місцевих прокуратур у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську. Загалом, за результатами конкурсу, планують набрати 700 прокурорів на місцях

Відповідно до змін до закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури будуть об’єднувати в собі 5-6 або й більше районних прокуратур. Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

XS
SM
MD
LG