Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстрілюють позиції сил АТО на Донеччині та біля Маріуполя – штаб


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Сепаратисти продовжують активно обстрілювати позиції сил АТО на Донеччині і в районах Маріуполя, повідомляють у штабі АТО.

«Так, близько 1 ночі найманці з «Градів» вели вогонь по позиціях українських військ у Водяному, Опитному, Пісках, Новоселівці. А з опівночі і до 18:00 під мінометним вогнем злочинців опинилися Красногорівка і Мар’їнка», – йдеться у повідомленні.

«Поблизу Маріуполя, сьогодні, окупанти двічі зі 120-міліметрових мінометів і артилерії калібру 122 міліметри били по наших опорних пунктах у Старогнатівці. А близько 14:00, по цьому ж селищу, працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметри. Також, грубо порушуючи Мінські угоди, о 3:50 злочинці застосували «Гради» в районі селища Богданівка», – додають у штабі АТО.

За даними українських військових, на артемівському напрямку, близько 3:00 відбулося бойове зіткнення сил АТО з диверсійно-розвідувальною групою сепаратистів.

Водночас сепаратисти угруповання «ДНР» звинувачують українських військовиху порушеннімінських угод. Зокрема, за їхніми словами, унаслідок обстрілу Донецька нібито з боку сил АТО
загинув один місцевий житель, двоє поранені.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG