Доступність посилання

ТОП новини

Поміркована сирійська опозиція відхилила пропозицію Росії й Ірану щодо Сирії


Халед аль-Ходжа, архівне фото
Халед аль-Ходжа, архівне фото

Лідер політичної коаліції поміркованих сирійських опозиційних сил заявив у Москві, що пропозиція Росії й Ірану про те, як покласти край громадянській війні в Сирії, нежиттєздатна.

Як сказав президент Національної коаліції сирійських революційних і опозиційних сил Халед аль-Ходжа міністрові закордонних справ Росії Сергієві Лаврову, єдина можливість залагодити конфлікт у Сирії – це відхід сирійського президента Башара аль-Асада з посади.

У вівторок, 11 серпня, російсько-іранську пропозицію так само відкинула Саудівська Аравія. Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр заявив у Москві, що Ер-Ріяд не приєднається ні до якої коаліції проти угруповання «Ісламська держава», якщо до неї входитиме президент Сирії Башар аль-Асад.

Росія й Іран намагаються сформувати через Організацію Об’єднаних Націй міжнародну коаліцію для боротьби з угрупованням «Ісламська держава», до якої входив би й режим Асада.

Чимало країн Заходу, а також арабського світу вважають, що цей режим через війну проти власного народу втратив легітимність, і наполягають на тому, що Асад і його найближчі соратники мають залишити посади і не брати участі в сирійському врегулюванні.

XS
SM
MD
LG