Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Логвинський анонсує нові розслідування щодо причетних до анексії Криму


Георгій Логвинський
Георгій Логвинський

Служба безпеки України розслідуватиме 14 нових кримінальних проваджень щодо осіб, винних в анексії Криму. Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський у четвер, 13 серпня, на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, у СБУ розпочали досудове розслідування щодо осіб, які отримали державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за анексію Криму. Крім того, зареєстровано кримінальне провадження щодо співробітників СБУ, які «займались покриванням злочинців і не реагували на скарги активістів».

«Я радий, що громадський і депутатський контроль стимулює працівників правоохоронних органів до виконання своїх обов’язків та підвищення якості роботи. Повірте, за саботаж і покривання злочинців до відповідальності буде притягнуто кожного, незалежно від звання і посади. Крим – Україна. І сила права переможе», – зазначив Логвинський.

Станом на 13 серпня на сайті Служби безпеки України інформації з приводу нових кримінальних проваджень щодо осіб, винних в анексії Криму, поки немає.

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG