Доступність посилання

ТОП новини

Суд переніс розгляд продовження арешту підозрюваному у вбивстві Бузини Поліщуку, Медведька лишили під вартою


©Shutterstock (ілюстраційне фото)
©Shutterstock (ілюстраційне фото)

Шевченківський районний суд Києва переніс розгляд продовження арешту Дениса Поліщука, якого підозрюють у вбивстві публіциста Олеся Бузини, на 14 серпня через його стан здоров’я, повідомляє кореспондент Радіо Свобода, про це оголосила суддя. Іншому підозрюваному Андрію Медведьку продовжили арешт до 10 жовтня.

«Лікарі оглянули Поліщука, рекомендували не продовжувати його участь у засіданні суду», – повідомляє кореспондент Радіо Свобода з зали суду.

Денис Поліщук заявив, що не може далі бути присутнім на засіданні через стан здоров’я. До нього викликали швидку. Захист попросив перерву.

У четвер, 13 серпня, Шевченківський райсуд Києва у справі Дениса Поліщука та Андрія Медведька, яких підозрюють у вбивстві журналіста Олеся Бузини, відхилив клопотання захисту про відвід судді.

Раніше адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука заявили про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

Зокрема адвокат Андрій Федур стверджував, що ДНК-експертиза була, за його словами, фальсифікована. Він заявив, що, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі в затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону АТО. За його словами,у сторони захисту є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Підозрювані вже понад місяць перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

XS
SM
MD
LG