Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики вночі з «Градів» обстрілювали житлові квартали Авдіївки – штаб АТО


Жінка і дитина біля зруйнованого будинку на Донбасі, 10 серпня 2015 року
Жінка і дитина біля зруйнованого будинку на Донбасі, 10 серпня 2015 року

Проросійські бойовики вночі з систем залпового вогню «Град» обстрілювали житлові квартали Авдіївки, повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Вже традиційно найбільш гаряче було поблизу Донецька. З півночі до 6-ї ранку ворог з «Градів» 4 рази вів вогонь по Водяному, тричі по Опитному. Один раз із реактивної артилерії били по Красногорівці. Крім того, під вогнем ворожої артилерії калібру 152 міліметри опинилися Троїцьке, Новобахмутовка, Авдіївка, Первомайське.Також, цілеспрямовано руйнуючи саме мирні оселі, близько 1-ї ночі злочинці з «Градів» били по житлових кварталах в Авдіївці і Опитному», – мовиться у повідомленні.

За даними штабу, поблизу Маріуполя вночі бойовики зі 152-міліметрової артилерії обстріляли опорні пункти українських військових у Старогнатівці, вранці – Новогригорівку.

На Луганщині, за даними українських військових, близько 10:30 поблизу населеного пункту Сизе диверсійно-розвідувальна група сепаратистів безуспішно намагалася обійти спостережний пункт сил АТО.

На початку тижня проросійські бойовики за підтримки важкої броньованої техніки, танків та БТРів атакували позиції українських військових поблизу Старогнатівки. Цього тижня було також зафіксовано рекордну кількість обстрілів позицій сил АТО від лютого – ухвалення мінських угод.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій. Крім того, донецькі сепаратисти заявляють, що Київ готується до «нової фази бойових дій на Донбасі, до фронту нібито стягується важка техніка силовиків».

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG