Доступність посилання

ТОП новини

У Криму з’явилися білборди з портретом Путіна та написом «Крим. Росія. Назавжди»


Білборд у Сімферополі
Білборд у Сімферополі

У Криму з’явилися білборди з портретом російського президента Володимира Путіна з написом «Крим. Росія. Назавжди», повідомляє проект Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Плакати з президентом Росії є на фасадах будівель, також вздовж кримських доріг.

Кримчани пов’язують це з приїздом Путіна до Криму, де він 17 серпня проводить засідання президії Держради.

«Кілька днів тому повісили, по всьому місту», – розповів кореспонденту Крим.Реалії один з водіїв міста Керчі.

Жителі міста не виключають, що саме у зв’язку з приїздом російського президента на аеродромі в Керчі минулої неділі скасували заплановане авіашоу на честь дня авіації. Організаторам заходу повідомили про неможливість використовувати повітряний простір в ці дні.

Портрети Путіна вздовж кримських доріг
Портрети Путіна вздовж кримських доріг

У Криму 17 серпня відбувається засідання президії Державної ради Росії (дорадчого органу при президентові), присвячене розвиткові туризму в Росії. Згідно з повідомленням Кремля, планується також неформальна зустріч Путіна з представниками національних громадських об’єднань Криму.

На думку російських експертів, візит Путіна на півострів має на меті сприяти патріотичним настроям і ще раз нагадати світові, що Росія не буде вести ніяких переговорів щодо Криму.

Президент України Петро Порошенко приїзд Путіна до Криму назвав викликом «для цивілізованого світу і продовження сценарію нагнітання ситуації». Також український президент вважає, що«такі поїздки означають подальшу мілітаризацію окупованого українського півострова».

Наприкінці лютого – на початку березня 2014 року перекинуті з Росії та кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів.

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG