Доступність посилання

ТОП новини

Лутковська: у затриманих російських спецназівців скарг на умови утримання немає


Валерія Лутковська
Валерія Лутковська

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська відвідала в слідчому ізоляторі затриманих на Луганщині військовослужбовців головного розвідувального управління збройних сил Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, повідомляє прес-служба омбудсмана.

«Спілкування з затриманими відбувалося віч-на-віч, без присутності адміністрації установи. Затримані не висловили скарг на умови утримання, якість надання медичних послуг, ставлення до них персоналу», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, під час особистої бесіди затримані повідомили Лутковській про те, що під час перебування у слідчому ізоляторі у них відбулася зустріч із консулом Росії в Україні.

На початку серпня уповноважений з прав людини в Російській Федерації Елла Памфілова надіслала офіційний лист Валерії Лутковській з проханням особисто відвідати громадян Російської Федерації Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, переведених із Центрального військового госпіталю до слідчого ізолятора.

У травні цього року в Луганській області були затримані російські військові Євген Єрофеєв й Олександр Александров. Вони називають себе чинними бійцями спецназу збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

XS
SM
MD
LG