Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: на Донбасі за тиждень значно зросла кількість обстрілів бойовиками з російської зброї


У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що протягом останнього тижня значно зросла кількість обстрілів бойовиками з російської зброї позицій сил АТО, а також житлових районів та об’єктів інфраструктури.

За повідомленням прес-служби відомства, за цей час зафіксовано понад 850 обстрілів, зокрема 14 серпня бойовики здійснили рекордну кількість обстрілів за останні півроку – 175.

При цьому, зауважують у зовнішньополітичному відомстві, використовується важке озброєння, яке мало бути відведеним відповідно до Мінських домовленостей.

«Неприховано і вже фактично щоденно застосовуються реактивні системи залпового вогню. Така ескалація призводить до щоденних втрат серед українських військовослужбовців, а також жертв серед мирного населення. На цьому тлі відбувається подальша концентрація незаконних збройних формувань вздовж лінії розмежування, а їхні ватажки активізували войовничу риторику щодо намірів піти у наступ і захопити додаткові території», – йдеться у заяві МЗС.

У штабі АТО зазначають, що минула доба позначилася продовженням ескалації конфлікту на Донбасі.

У ніч на 17 серпня, за даними МВС, сепаратисти здійснили обстріл околиць Маріуполя, що на Донеччині. Загинуло 2 людей. Прокуратура кваліфікувала подію як теракт.

За даними штабу АТО, на початку минулого тижня, 10 серпня, проросійські бойовики за підтримки важкої броньованої техніки, танків та БТРів атакували позиції українських військових поблизу Старогнатівки. Того ж тижня було також зафіксовано рекордну кількість обстрілів позицій сил АТО від лютого – ухвалення мінських угод.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG