Доступність посилання

ТОП новини

У США звинуватили Росію і сепаратистів у нападах на Маріуполь


Джон Кербі, архівне фото
Джон Кербі, архівне фото

У Державному департаменті США переконані, що в останніх нападах на околиці Маріуполя Донецької області винні Росія і підтримувані нею сепаратисти.

Речник Держдепартаменту Джон Кербі заявив на брифінгу у Вашингтоні: «Не може бути ніякої помилки щодо того, хто відповідальний. Росія і сепаратисти здійснюють ці напади, так само, як вони влаштували ескалацію конфлікту в серпні минулого року».

За його словами, спостерігачі Організації з безпеки і співпраці в Європі підтверджують, що більшість порушень режиму припинення вогню здійснюють бойовики.

Кербі наголосив, що українська сторона стріляє у відповідь із метою самооборони і має право це робити.

Речник додав, що державний секретар США Джон Керрі ще минулого тижня заявляв міністрові закордонних справ Росії Сергієві Лаврову про позицію Вашингтона: «Ми глибоко занепокоєні різким зростанням числа нападів об’єднаних російсько-сепаратистських сил по всій лінії припинення вогню на сході України».

«За намагання Росії і сепаратистів захопити собі більше території доведеться заплатити більшу ціну», – нагадав Джон Кербі, маючи на увазі можливість нових санкцій.

Він закликав негайно припинити вогонь на сході України і повністю виконувати мінські домовленості.

Останніми днями різко загострилося протистояння практично на всій лінії контакту. Об’єднані російсько-сепаратистські сили значно посилили обстріли українських позицій і населених пунктів на вільній території України, а в загостренні звинуватили українську сторону. Українські силовики наполягають, що відкривають вогонь тільки у відповідь на обстріли і намагаються уникати обстрілів по територіях окупованих населених пунктів. Росія ж узагалі заперечує свою причетність як держави до подій у частині Донбасу.

На цю ж тему:

17.08.2015
Прокуратура розслідує обстріл передмість Маріуполя як теракт

«У ніч на 17 серпня бойовики терористичної організації «ДНР» розпочали масований обстріл із важкої артилерії передмість Маріуполя» – прокуратура далі
17.08.2015
Наслідки масивного обстрілу Маріуполя

В результаті обстрілу селища Сартана на околиці Маріуполя загинуло дві людини, шестеро отримало поранення, повідомляє кореспондент «Настоящего времени» далі
17.08.2015
У Маріуполі оголошено день жалоби за загиблими в Сартані

Внаслідок нічного обстрілу загинуло двоє мирних мешканців, шістьох було поранено далі
XS
SM
MD
LG