Доступність посилання

ТОП новини

СБУ повідомила про програму реінтеграції бойовиків «ДНР» та «ЛНР» в українське суспільство


Служба безпеки України повідомляє про програму повернення на підконтрольну територію України бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР». Про це інформує сайт СБУ.

За даними спецслужби, програма поширюється на бойовиків, які «готові добровільно відмовитися від участі у терористичній діяльності та співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участі у вбивствах, катуваннях, зґвалтуваннях та інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на благо України».

СБУ стверджує, що лише за 2015 рік через добровільну відмову від участі у незаконних збройних формуваннях, щире каяття та співпрацю з правоохоронними органами українськими судами звільнені від кримінальної відповідальності понад 60 осіб. Усі вони нині возз’єдналися зі своїми родинами.

Протягом останніх двох тижнів співробітники СБУ провели зустрічі з членами 52 родин, які живуть на території України і мають близьких серед бойовиків.

Закон України «Про внесення змін до Конституції України (щодо територіального устрою та місцевого самоврядування)», ухвалений Верховною Радою 26 червня в першому читанні, передбачає, серед іншого «недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей».

XS
SM
MD
LG