Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура оголосила у розшук 145 колишніх працівників прокуратури Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генпрокуратура оголосила у розшук 145 колишніх працівників прокуратури Криму, повідомляє прес-служба відомства.

У Генпрокуратурі зазначають, що з метою забезпечення виконання вироку суду щодо можливої конфіскації майна суд наклав арешт на нерухоме і рухоме майно колишніх прокурорів Криму на суму близько 50 мільйонів гривень.

Також Печерський райсуд Києва надав дозвіл на їх затримання.

Слідчі ГПУ проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишніх працівників прокуратури Криму за вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

У лютому Генеральна прокуратура повідомила про кримінальні провадження щодо 413 колишніх працівників прокуратури Криму. Згодом 145 екс-працівникам кримської прокуратури складено письмові повідомлення про підозру у вчиненні державної зради.

16 березня 2014 року за військової і політичної підтримки Росії у Криму відбувся неконституційний і не визнаний світом «референдум про самовизначення» Криму. За твердженням самопроголошеної кримської влади, 96,77% тих, що взяли участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

21 березня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про «приєднання Криму і Севастополя до Росії на правах суб’єктів федерації».

XS
SM
MD
LG