Доступність посилання

ТОП новини

У Росії відкрили «гарячу лінію» для повідомлень про заборонені продукти


Оренбург, Росія, 6 серпня 2015 року. Працівники санітарних служб востаннє дивляться на імпортний сир, який зараз буде знищений
Оренбург, Росія, 6 серпня 2015 року. Працівники санітарних служб востаннє дивляться на імпортний сир, який зараз буде знищений

Генеральна прокуратура Росії організувала телефонну «гарячу лінію», на яку громадяни мають повідомляти про ввезення до країни і продаж сільськогосподарської продукції, що потрапила під російські контрсанкції.

Як мовиться в повідомленні Генпрокуратури, це зроблено «для відвернення масових порушень прав громадян», бо заборонена продукція, яку не перевіряють російські органи контролю, «може бути небезпечна для здоров’я громадян».

Тим часом Міністерство внутрішніх справ Росії повідомило про викриття «організованого міжнародного злочинного угруповання», яке тривалий час організовувало постачання «санкційної» продукції до Московського регіону. Шестеро людей ввозили до Росії сичужний продукт, що необхідний для виробництва більшості сирів, але був заборонений для ввезення до цієї країни в рамках запроваджених нею контрсанкцій; тепер цих людей арештували, а МВС встановлює інших учасників угруповання, а також тих, хто потерпів від їхньої протиправної діяльності з постачання до Росії складової для виробництва сирів.

Ці обмежувальні заходи на імпорт сільськогосподарської продукції Росія запровадила щодо країн, які запровадили раніше санкції проти Москви через її окупацію українського Криму і агресію на сході України. Від 6 серпня виявлені нелегальні продукти, відповідно до указу президента Володимира Путіна, почали знищувати, а не повертати постачальникам, як раніше. «Россільгоспнагляд» уже прозвітував про знищення сотень тонн імпортної сільгосппродукції.

XS
SM
MD
LG