Доступність посилання

ТОП новини

Майбутню зустріч із Меркель і Олландом ініціював Порошенко – агентство


Анґела Меркель (л), Петро Порошенко (с), Франсуа Олланд (п), архівне фото
Анґела Меркель (л), Петро Порошенко (с), Франсуа Олланд (п), архівне фото

Зустріч керівників України, Німеччини і Франції наступного понеділка, 24 серпня, ініціював президент України Петро Порошенко, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна», посилаючись на неназвані «джерела в дипломатичних колах».

За повідомленням, український керівник планує вирушити на цю зустріч до Берліна у другій половині дня, після закінчення заходів, присвячених Дневі Незалежності України.

На зустрічі мають обговорити питання деескалації становища на Донбасі, а також активізацію обстрілів українських позицій і підконтрольних владі України населених пунктів із боку бойовиків, повідомило джерело агентства.

Раніше у вівторок, 18 серпня, міністр закордонних справ Франції Лоран Фаб’юс повідомив, що наступного понеділка, 24 серпня, президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Анґела Меркель мають зустрітися в Берліні, щоб обговорити нову хвилю насильства на сході Україні.

Ці троє керівників, а також президент Росії Володимир Путін складають так звану «нормандську четвірку», яка вже кілька разів збиралася, щоб домовлятися про умови врегулювання в частині сходу України.

Раніше у вівторок, 18 серпня Путін, якого на цю зустріч не запрошують, знову звинуватив Україну в ескалації напруженості в частині Донбасу останнім часом, а Міністерство закордонних справ Росії знову склало на владу України відповідальність за негативні наслідки «провокаційних дій» на сході України, в яких Москва звинувачує Київ.

Останніми днями різко загострилося протистояння практично на всій лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України. Об’єднані російсько-сепаратистські сили значно посилили обстріли українських позицій і населених пунктів на вільній території України, а в загостренні звинуватили українську сторону. Росія ж узагалі заперечує свою причетність як держави до подій у частині Донбасу.

XS
SM
MD
LG