Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародний трибунал у справі катастрофи «Боїнга» на Донбасі став би «судилищем» – речниця МЗС Росії


Голова департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова
Голова департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова

Голова департаменту інформації і преси Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова назвала «судилищем» міжнародний трибунал у справі катастрофи малайзійського «Боїнга» в небі над Донбасом. Про це вона сказала в інтерв’ю російській газеті «Комсомольская правда», опублікованому 19 серпня.

За словами речниці, ветувавши рішення Ради безпеки ООН, Москва «упередила катастрофу політизації трагедії».

«Ми вже на другий день після катастрофи почули від США, що вони знають, хто збив літак. Якщо є країна, яка все знає, то чому дані про це не публікуються? Чому не представляються докази?» – запитує Захарова.

Вона вважає, що «збирається будь-яка інформація, щоб очорнити нашу країну».

29 липня в Раді безпеки ООН за проект резолюції про створення трибуналу проголосували 11 із 15 членів Ради безпеки, 3 утрималися, але єдиний голос проти Росії, яка має право вето, заблокував ухвалення резолюції.

Попередні, неофіційно оприлюднені дані міжнародного розслідування, що ведеться в Нідерландах, свідчать, що літак був збитий зенітною ракетою, випущеною з ракетної установки «Бук» із території, захопленої сепаратистами на сході України. Москва і підтримувані нею сепаратисти заперечують будь-яку причетність.

Пасажирський «Боїнг-777» компанії Malaysian Airlines, що летів із Амстердама в Куала-Лумпур рейсом MH17, був збитий на Донбасі 17 липня 2014 року. Загинули всі 298 людей, які були на борту літака.

XS
SM
MD
LG