Доступність посилання

ТОП новини

«Опозиційний блок»: ідея перенесення місцевих виборів на Донбасі є провокацією


В «Опозиційному блоці» непроведення місцевих виборів на Донбасі розцінюють як «політичну провокацію». Про це заявив народний депутат від фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко.

«Насправді ми розцінюємо це як масштабну політичну провокацію. Оскільки ці райони, ці населені пункти свого часу голосували за президента, голосували на виборах до парламенту, а тепер чомусь їм не можна голосувати на виборах до місцевих органів влади», – наголосив Бойко, слова якого цитує прес-служба партії.

За його словами, «це спроба розділити наших громадян на людей першого сорту, яким можна голосувати, і людей другого сорту, яким не можна йти на вибори».

6 серпня президент України Петро Порошенко підписав закон про місцеві вибори. Закон, серед іншого, дозволяє ЦВК не проводити голосування у тих населених пунктах, де вважатиме цей процес небезпечним для життя громадян.

Місцеві вибори в Україні мають відбутися 25 жовтня. Нині тривають суперечки щодо того, в якій саме частині вільної території Донецької й Луганської областей їх можна буде провести і чи можна буде взагалі.

Нещодавно голова фракції «Блоку Петра Порошенка» у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що блок підтримає рішення про те, що місцеві вибори на Донбасі потрібно відкласти.

XS
SM
MD
LG