Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові переселенцям видали ваучери на продукти


Переселенцям видають ваучери на купівлю продуктів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Від сьогодні й впродовж семи місяців майже шість тисяч вимушених переселенців з Донецької і Луганської областей щомісяця отримуватимуть ваучери, за допомогою яких можна придбати продукти на 500 гривень. Про це Радіо Свобода розповів Харіс Алієвич, координатор проекту, фінансованого урядом Німеччини. На реалізацію програми, що реалізується в партнерстві німецьким й українським Червоним Хрестом, буде витрачено один мільйон євро.

З офіційно зареєстрованих в Харківській області 170 тисяч внутрішніх переселенців для отримання щомісячної допомоги обрали тих, хто найбільше її потребує.

«Передусім ваучери отримають матері-одиначки, багатодітні родини, в яких більше трьох дітей, сім’ї, в яких є інваліди, це родини, які виховують сиріт або ті, що усиновили дітей, також ветерани Другої світової війни», – повідомив Алієвич.

За словами регіонального координатора проекту Олександра Жилінкова, під увагу експертів, що складали списків тимчасових переселенців для отримання ваучерів від німецького уряду, потрапили люди, які проживають у віддалених районах області, бо там у переселенців менше можливостей для отримання благодійної допомоги у порівнянні з великим містом, де працює чимало волонтерських організацій.

За умовами проекту через тендер була обрана торгова мережа супермаркету, де переселенці за ваучером зможуть купувати тільки харчі, за винятком спиртних напоїв.

«За участю німецької сторони проводився вибір супермаркету, зокрема за таким принципом: найнижча вартість продуктів соціального кошика», – сказав Жилінков.

Від квітня 2014 року і дотепер харківський Червоний Хрест допоміг 80 тисячам вимушених переселенців.

За останніми даними Мінсоцполітики, в Україні наразі налічується 1 мільйон 428 тисяч 77 переселенців із Донбасу, де тривають бойові дії українських військових і проросійських бойовиків і Криму, який у березня минулого року анексувала Росія.

XS
SM
MD
LG