Доступність посилання

ТОП новини

Навчання НАТО в Європі підривають безпеку – російські законодавці


Рада Федерації Росії
Рада Федерації Росії

Російські законодавці називають найбільші навчання сил НАТО в Європі з часів холодної війни загрозливими і провокаційними, а не оборонними вправами.

Голова комітету з оборони Державної думи Володимир Комоєдов вказав 19 серпня, що Росія у відповідь тримає свої війська «у стані бойової готовності».

Голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов заявив, що навчання стимулювали недавню ескалацію бойових дій на сході України.

«Проведення масштабних навчань НАТО дорівнює проведенню операції з покривання або підтримки нових авантюр Києва», – вважає Косачов.

Він додав, що «гіпернавчання» насправді підривають безпеку в Європі, а не збільшують її. «Європа є безпечною і сильною саме тоді, коли гарматимовчать», – відзначив Костянтин Косачов.

Військові навчання Swift Reponse 15 («Швидка відповідь-15») розпочалися 15 серпня і триватимуть до 13 вересня. Вони передбачають участь близько п’яти тисяч військовослужбовців з 11 країн НАТО, які тренуватимуться в Німеччині, Італії, Болгарії та Румунії.

Оголошуючи про навчання 18 серпня, американські військові заявили, щозавданням цих вправ є демонстрація «високої готовності» і здатності підтримувати «сильну та безпечну Європу».

XS
SM
MD
LG