Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура у Баку просить ще день на формулювання вимог щодо вироку журналістці Ісмаїловій


Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Судове слідство у справі 39-річної азербайджанської журналістки Хадіджі Ісмаїлової завершене. Як повідомляє азербайджанська служба Радіо Свобода, під час закритого засідання суду 20 серпня сторона обвинувачення попросила суд ще один день на формулювання своїх вимог щодо вироку. Засідання призначили на ранок 21 серпня.

Ісмаїлову, яка співпрацює з Радіо Свобода, звинувачують в ухиленні від сплати податків, незаконній підприємницькій діяльності та зловживанні повноваженнями. Вона всі звинувачення відкидає.

Сторона захисту й міжнародні правозахисні організації стверджують, що звинувачення щодо журналістки є політично мотивованими і їх можна вважати розплатою за розслідування фінансових операцій, здійснених президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим і членами його родини.

Мати журналістки, Ельміра Ісмаїлова, заявляла, що судовий процес є «брехнею від початку до кінця».

Журналістка, що перебуває під вартою вісім місяців, отримала нагороди за висвітлення корупції в Азербайджані. За час ув’язнення заклики щодо звільнення Ісмаїлової розміщували провідні світові медіа.

15 травня головний редактор Радіо Вільна Європа – Радіо Свобода Ненад Пеїч сказав, що ув’язнення Ісмаїлової «не має нічого спільного з якимсь її правопорушенням – воно має на меті змусити Хадіджу і Радіо Свобода замовкнути, і нічого іншого».

Також на початку травня неурядова організація ПЕН-центр у Нью-Йорку заочно вручила Хадіджі Ісмаїловій нагороду як в’язневі сумління.

XS
SM
MD
LG