Доступність посилання

ТОП новини

Громадянам США нагадують про можливі наслідки відвідування Криму


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Посольство США в Україні попередило своїх громадян про можливі наслідки їхнього приїзду на Koktebel Jazz Party, який російські організатори проводять в анексованому Криму 28-30 серпня.

«Крим залишається українською територією, і цей захід проводиться без дозволу уряду України. Його не слід плутати з офіційним фестивалем «Джаз Коктебель», який відбудеться в українському містечку Затока поблизу Одеси 23-30 серпня», – йдеться в повідомленні.

Посольство нагадує громадянам США, що закон забороняє їм надання послуг на території Криму, і що уряд України може заборонити в’їзд до країни будь-якому іноземцю, який відвідував окупований Крим без проходження офіційного українського контрольно-пропускного пункту, а згодом може заборонити в’їзд таким іноземцям до України терміном на п’ять років.

16 липня Державний департамент США оновив попередження для подорожуючих до України, в якому рекомендує громадянам США утриматися від подорожі до Кримського півострова. Російська Федерація зберігає значну військову присутність у Криму. Продовжують надходити повідомлення про репресії проти місцевого населення з боку окупаційного уряду в Криму, зокрема проти тих, хто висловлюють сумніви щодо повноважень такого уряду на півострові», – додали в посольстві.

16 березня 2014 року на території Криму відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія заявила, що приєднує Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

XS
SM
MD
LG