Доступність посилання

ТОП новини

Південна Корея і КНДР обмінялися артилерійським вогнем


Солдат армії КНДР (л) і південнокорейський солдат несуть службу з охорони кордону біля розділової лінії між двома країнами (ілюстраційне фото)
Солдат армії КНДР (л) і південнокорейський солдат несуть службу з охорони кордону біля розділової лінії між двома країнами (ілюстраційне фото)

Північна Корея і Південна Корея обмінялися артилерійськими обстрілами біля кордону.

Уранці Північна Корея завдала артилерійського удару в напрямку гучномовців, встановлених біля кордону на території Південної Кореї, які від минулого тижня передають пропагандистські передачі з критикою Пхеньяна.

Міністерство оборони Південної Кореї заявило, що у відповідь випустило десятки 155-міліметрових снарядів у напрямку, звідки, як вважають у Сеулі, був завданий удар у напрямку гучномовців на південнокорейській території.

На цей удар у відповідь Пхеньян наразі не відповів, але оголосив ультиматум, що дає Сеулові 48 годин на припинення пропагандистського мовлення, погрожуючи інакше новим ударом.

Раніше Північна Корея вже заявляла, що відповість на застосування Південною Кореєю гучномовців, з яких звучить критика на адресу Пхеньяна і вихваляння демократичного правління в Південній Кореї.

Сеул розпочав мовлення через гучномовці, спрямовані у бік Північної Кореї, у відповідь на міни, які, за даними Південної Кореї, встановлені Пхеньяном у демілітаризованій зоні вздовж кордону між двома корейськими державами.

Внаслідок вибухів мін були поранені двоє південнокорейських солдатів.

XS
SM
MD
LG