Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура зняла підозру у зраді з колишнього кримського депутата


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Криму при Генпрокуратурі України закрила кримінальне провадження щодо екс-депутата Верховної Ради АРК Сафуре Каджаметової за підозрою в державній зраді. Про це повідомив перший заступник прокурора Автономної Республіки Крим Назар Холодницький.

За його словами, підозри у державній зраді були зняті з екс-депутата 19 серпня.

«Ми провели слідчі дії, перевірили причетність цих громадян (колишніх кримських депутатів Сафуре Каджаметової, Енвера Абдураїмова – ред.) до державної зради, і вчора кримінальне провадження щодо Каджаметової було закрито у зв’язку з недоведеністю провини», – пояснив Холодницький.

За його словами, стосовно іншого екс-депутата Криму Енвера Абдураїмова підозри залишаються в силі.

Сафуре Каджаметова у коментарі проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» заявила, що прокуратура АРК при Генпрокуратурі України завдала їй моральної шкоди.

«Спочатку в мене було обурення. Був заподіяний моральний збиток моїй честі й гідності. Це дало поштовх якимось пліткам тут, у Криму. Все це я знесла трохи напружено», – сказала Каджаметова.

Вона додала, що прокуратура була зобов’язана закрити кримінальне провадження проти неї, оскільки фракція «Курултай-Рух», в якій вона перебувала, не брала участі в засіданнях кримського парламенту після 26 лютого 2014 року.

Верховна Рада України 13 лютого 2015 року звернулася до генпрокурора України з вимогою невідкладно притягти до відповідальності депутатів Верховної Ради Криму і Севастопольської міськради, причетних до проведення «референдуму» 16 березня, після якого Росія анексувала Крим.

Нещодавно у ЗМІ з’явився поіменний список екс-депутатів Верховної Ради Криму, яких в Україні підозрюють у державній зраді, в їх числі опинилися екс-член фракції «Регіони Криму» Енвер Абдураїмов і представниця фракції «Курултай-Рух» Сафуре Каджаметова.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Каджаметова і Абдураїмов незаслужено потрапили в «список зрадників».

XS
SM
MD
LG