Доступність посилання

ТОП новини

У Києві презентували книжку «Герої сучасної України»


Надія Савченко
Надія Савченко

У Києві презентували книжку «Герої сучасної України» – проект Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Серед героїв книжки – народний депутат, колишній військовослужбовець Надія Савченко, яка перебуває під вартою в Росії, «польова медсестра» Євромайдану Лариса Сулименко, генерал Сергій Кульчицький, який разом з 11 військовими загинув у травні 2014 року на Донбасі, коли бойовики збили їхній літак Мі-8, керівник Центру обміну полоненими «Офіцерський корпус» Володимир Рубан, співак Святослав Вакарчук, письменник Сергій Жадан.

Автор книжки, експерт Центру Дмитро Козлов заявив, що вибрані ним люди, які працюють у різних галузях, вразили своїми особистими якостями, які вони проявили під час війни. Однією з основних рис таких людей є здатність до самопожертви, каже Козлов.

«Ідея створити проект «Герої сучасної України» пов’язана з тим, щоб відмовитися від ідей Радянського Союзу, від того, щоб Кремль нав’язував свою ідеологію і підкреслити українську самоідентифікацію», – заявив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак, якій брав участь у підготовці збірки.

Книжка видана російською мовою, її автори сподіваються, що вона потрапить до Росії. «Це можливість для росіян побачити, що українці – це інший народ. Не якась «хунта», а бореться цілий народ», – заявив Бадрак.

Наклад видання – тисяча примірників, проте тривають переговори про видання ще тисячі.

XS
SM
MD
LG