Доступність посилання

ТОП новини

«Нормандська трійка» 24 серпня шукатиме шляхи деескалації ситуації на Донбасі – Клімкін


Павло Клімкін ©Shutterstock
Павло Клімкін ©Shutterstock

24 серпня на зустрічі в Берліні лідери держав «нормандської трійки» (Україна, Німеччина та Франція) шукатимуть шляхи деескалації ситуації на Донбасі, повідомив сьогодні міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, мова, серед іншого, йде про порушення Росією і підтримуваними нею бойовиками Мінських домовленостей та «порятунок спостерігачів ОБСЄ», на адресу яких лунають погрози з боку сепаратистів.

«Те, що відбувається на Донбасі – це абсолютна свідома провокація, абсолютно свідома, підготовлена і спланована ескалація. Тому нам потрібні чітко скоординовані дії у рамках «нормандської трійки», – яким чином врятувати… спостерігачів ОБСЄ від постійних залякувань і спроб витіснити їх з Донбасу», – зазначив Клімкін.

Надзвичайно важливо, за словами міністра, «зробити вирішальний прогрес на гуманітарному шляху», тобто – звільнити усіх заручників, передати українську і міжнародну гуманітарну допомогу мешканцям окупованих територій Донбасу, поновити систему водопостачання тощо.

Президент України Петро Порошенко сьогодні назвав головним завданням своєї зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Оландом координацію дій «нормандської трійки» для зупинки агресії Росії проти України.

Зустріч керівників країн «нормандської трійки» відбудеться у Берліні 24 серпня.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських бойовиків на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG