Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ закликає Ляшка після Італії згадати про виклик на допит


Олег Ляшко за трибуною Верховної Ради
Олег Ляшко за трибуною Верховної Ради

Генеральна прокуратура України повідомляє про 100-й день неявки народного депутата Олега Ляшка на допит у справі щодо пропонування депутатам фракції «Радикальної партії» хабара за неголосування за зняття депутатської недоторканності із Сергія Клюєва. У відомстві вимагають від парламентаря виконати свій обовʼязок перед слідчими органами.

«Процедура допиту займе набагато менше часу, ніж той час, який був проведений Олегом Ляшком на закордонному відпочинку, про що стало відомо з повідомлень у засобах масової інформації», – мовиться в повідомленні прес-служби відомства.

«Після закордонного вояжу народному депутатові варто згадати не тільки про свої права на відпочинок, але і про обов’язки, які покладені на нього присягою народного депутата України, а саме суворе дотримання законів України, які передбачають своєчасне прибуття за викликом до слідчого, надання правдивих показів під час досудового розслідування», – наголосили у відомстві.

Там додали, що ігнорування Ляшком викликів слідчого унеможливлює висунення додаткових обвинувачень Сергієві Клюєву.

Раніше користувачі соцмереж, а також деякі інтернет-ЗМІ повідомили про відпочинок Олега Ляшка на острові Капрі. Сам парламентар пізніше прокоментував свою поїздку тим, що він «теж жива людина». Однопартієць Ляшка Ігор Мосійчук зазначив, що лідер фракції в Італії «не повноцінно відпочивав, а заїхав на декілька днів до друзів, які там відпочивали».

Генеральна прокуратура України щодня у своєму «Фейсбуці» оприлюднює кількість днів, протягом яких Олег Ляшко ігнорує виклик на допит.

Про нібито хабар у 50 мільйонів доларів, який Сергій Клюєв запропонував фракції «Радикальної партії» за неголосування за зняття з нього недоторканності, у травні заявив сам Олег Ляшко.

XS
SM
MD
LG