Доступність посилання

ТОП новини

США і Франція вшанували пасажирів потяга, що знешкодили нападника


Французька поліція й експерти на платформі в Аррасі, де зупинився потяг після нападу, 21 серпня 2015 року
Французька поліція й експерти на платформі в Аррасі, де зупинився потяг після нападу, 21 серпня 2015 року

У США і у Франції вшанували пасажирів, що знешкодили у п’ятницю озброєного нападника, який влаштував стрілянину у швидкісному потязі, що прямував із Амстердама до Парижа.

В апараті президента Франції повідомили, що пізно ввечері в суботу Франсуа Олланд у телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою щиро подякував йому за «зразкову поведінку» трьох американських громадян, що відіграли головну роль у затриманні.

Раніше у Франції повідомляли, що Олланд планує прийняти трьох американців у Єлисейському палаці в Парижі в понеділок, 24 серпня.

А у США повідомили, що Обама вже телефонував американцям і вітав їх із відважним вчинком.

Раніше міська влада міста Арраса на півночі Франції вручила медалі за відвагу військовослужбовцеві Військово-повітряних сил США Спенсерові Стоуну, членові Національної гвардії США (там це сили територіальної оборони і відповіді на надзвичайні ситуації) Алекові Скарлатосу і американському студентові Антоні Садлерові, які знешкодили нападника. Медаль отримав також британець Кріс Норман, який допомагав їм у цьому.

Підозрюваного нападника затримали – це 26-річний марокканець, який жив в Іспанії, але цього року перебрався до Бельгії, де й сів у потяг. Його взяли під варту в Аррасі, де зупинився потяг після нападу. Нападник мав автомат Калашникова, автоматичний пістолет і ніж. Під час нападу він поранив двох пасажирів, а в перебігу знешкодження також поранив ножем Спенсера Стоуна.

XS
SM
MD
LG