Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі назвав Державний прапор України символом свободи, протистояння тиранії й агресії


Міхеїл Саакашвілі, архівне фото (©Shutterstock)
Міхеїл Саакашвілі, архівне фото (©Shutterstock)

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що Державний прапор України для всього світу є символом свободи, символом протистояння тиранії, агресії й несправедливості.

«Я разом із цим прапором боровся багато років, починаючи ще з Помаранчевої революції,» – сказав він після церемонії підняття Державного прапора України на площі перед будівлею ОДА в Одесі.

«І також цей прапор – символ багатонаціональної, багатоетнічної України, де є, звичайно, один народ України, але він складається з багатьох етнічних груп і людей з різними релігіями, людей, які розмовляють різними мовами, але які, тим не менш, однаково відстоюють незалежність і борються за своє майбутнє», – наводить слова Саакашвілі агентство «УНІАН».

Саакашвілі висловив упевненість, що немає альтернативи тому, що «в нас є одна державна мова – українська». Разом з тим, за його словами, «є дуже багато різних представників цієї багатонаціональності». «Це ціла веселка, палітра, це те, що не тільки не послаблює, навпаки, це нас посилює… У тому й то сила України, що вона так може приймати всіх, всиновлювати, удочеряти і ставити на службу майбутнього прогресу», – додав керівник Одеської області.

Крім того, в Одесі відбулися урочисті церемонії підняття Державного прапора біля будівлі мерії на Думській площі, а також на кораблях Військово-морських сил України, які базуються в місті.

23 серпня, в неділю, Україна святкує День Державного прапора.

Це свято було засноване 2004 року на честь події 23 серпня 1991 року, коли синьо-жовтий прапор група народних депутатів урочисто внесла до сесійної зали Верховної Ради тодішньої УРСР. 2009 року була запроваджена церемонія урочистого підняття Державного прапора цього дня.

XS
SM
MD
LG