Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти застосовують важке озброєння у темну пору доби – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що упродовж доби бойовики на Донбасі обстрілювали позиції українських військових переважно зі стрілецької зброї, а вночі застосовували великокаліберну.

«Вночі на Луганщині, бойовики декілька разів обстрілювали наші позиції у Станиці Луганській з гранатометів і великокаліберних кулеметів. А з 5.15 і майже до 6 били по українських підрозділах, у цьому ж населеному пункті, з артилерії калібрів 152 і 122 міліметри та 120-міліметрових мінометів», – повідомив у неділю увечері речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«У районі Маріуполя, близько 2 ночі, по наших опорних пунктах у Широкині і Сартані також працювала 152-міліметрова артилерія ворога. Поблизу Донецька, майже о 1 ночі, під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися Опитне і Авдіївка. А на Артемівському напрямку, о 13.40, бойовики били з мінометів по Троїцькому», – додав Стельмах.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявили, що за всю попередню добу українські силовики порушили «режим тиші» 14 разів, обстрілявши Горлівку, Петрівське, Жабичеве, Спартак і територію донецького аеропорту. Також вони повідомляли, що протягом ночі і ранку обстрілів Горлівки не було.

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли про два обстріли однієї з околиць окупованого Слов’яносербська з боку українських сил увечері в суботу.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG