Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську проходить фестиваль волі «Довбуш-фест»


«Довбуш-фест» в Івано-Франківську, 23 серпня 2015
«Довбуш-фест» в Івано-Франківську, 23 серпня 2015

В Івано-Франківську День Державного прапора і День Незалежності України відзначають фестивалем волі «Оле Довбуш». Така мистецько-спортивна акція у місті проходить вдруге.

Розпочалася вона у неділю пішою ходою у супроводі вершників на конях. Активісти розгорнули великий синьо-жовтий прапор і пройшли вулицею Незалежності до Вічевого майдану і площі Ринок, де встановлена фестивальна сцена.

Серед учасників ходи були діти зі Станиці Луганської, які зараз перебувають на Прикарпатті.

У програмі «Довбуш-фесту» виступи гуртів «КораЛЛі» і «Патроничі» з Івано-Франківська, «ТристаВісім» з Ужгорода. Також заплановані богатирські забави з карпатським богатирем, багаторазовим рекордсменом Назарієм Павлівим, етнічний ярмарок народних промислів та автентична карпатська кухня.

За словами директора фестивалю, учасника гурту «КораЛЛі» Віталія Чупака, це не розважальний захід, а патріотичний, оскільки «опришківський рух і Олекса Довбуш, який його очолював, є символом опору, незламності українського духу». «Про це потрібно знати і пам’ятати у контексті загальноєвропейських героїчних рухів за свободу», – зазначив Віля Чупак.

У неділю, 23 серпня, Україна відзначає День Державного прапора. 24 серпня Україна святкує День Незалежності – цього дня 1991 року Верховна Рада ухвалила Акт проголошення незалежності України.

XS
SM
MD
LG