Доступність посилання

ТОП новини

Британський бізнес прагне співпраці з Іраном – Гаммонд


Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд (ліворуч) вітається зі своїм іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом, Тегеран, 23 серпня 2015 року
Міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд (ліворуч) вітається зі своїм іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом, Тегеран, 23 серпня 2015 року

Велика Британія прагне співпраці з центральним банком Ірану, щоб спростити для британських банків фінансування торгівлі та інвестицій в Ірані. Про це міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд заявив 23 серпня в Тегерані на зустрічі з керівником Центрального банку Ірану Валіуллою Сейфом.

«Ми усвідомлюємо, що майбутнє пропонує нам – це великі можливості, але ми знаємо, що будуть речі, де ми, як і раніше, не згодні, а іноді не згодні цілком. Ми хочемо оминути це – ми матимемо важкі дискусії з деяких питань, як ми маємо такі дискусії з багатьма країнами у всьому світі», – наголосив очільник британського зовнішньополітичного відомства.

Раніше 23 серпня міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Гаммонд знову відкрив посольство своєї країни в Ірані після його закриття чотири роки тому.

Велика Британія закрила своє посольство в Тегерані і змусила Іран закрити посольство в Лондоні 2011 року після того, як у британське посольство в Ірані ввірвалася юрба і пограбувала його.

Певне поліпшення відносин країн світу з Іраном настає після того, як міжнародна спільнота досягла з Тегераном домовленості про значне обмеження його суперечливої ядерної програми в обмін на поступове зняття запроваджених через неї санкцій.

XS
SM
MD
LG