Доступність посилання

ТОП новини

Президент: 9 тисяч кадрових російських військових перебуває на окупованих територіях


Петро Порошенко (архівне фото)
Петро Порошенко (архівне фото)

Росія має 50 тисяч військових на кордоні з Україною і 9 тисяч кадрових військових на окупованих територіях, заявляє президент України Петро Порошенко.

«Російське збройне угруповання поблизу нашого кордону на сході сьогодні вже складає більше ніж 50 тисяч осіб, на окупованих територіях також перебуває більше ніж 40 тисяч, у тому числі 9 тисяч кадрових військовослужбовців збройних сил Росії, які стоять на керівних посадах, тим самим формуючи підрозділи російської армії на наших територіях», – сказав Порошенко у своєму виступі під час проведення Маршу Незалежності на Хрещатику.

За його словами, Москва поставила бойовикам до 500 танків, до 400 артилерійських систем, близько 950 бойових броньованих машин. «Лише за цей тиждень три великі колони перетнули кордон у напрямку Луганська, Донецька, Дебальцева», – сказав глава держави.

Водночас Порошенко заявив, що загроза з боку Росії вже не є невідворотною. «Ворог знає, що ми готові дати відсіч і ціна ескалації виявиться для Росії надто високою», – наголосив президент.

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці». Через дії Росії на сході України, а також через анексію Криму проти неї діють міжнародні санкції.

XS
SM
MD
LG