Доступність посилання

ТОП новини

Громада Артемівська вирішила перейменувати місто в Бахмут – обладміністрація


Громада Артемівська Донецької області ухвалила рішення щодо перейменування міста в Бахмут, повідомляє прес-служба Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

«За результатами обговорення, вирішено підтримати пропозиції щодо повернення історичної назви міста», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 17 по 21 серпня в Артемівську Донецької області відбулися громадські слухання про перейменування міста і його вулиць, назви яких містять символіку комуністичного режиму, на слуханнях були присутні жителі мікрорайонів, представники Артемівської міської ради, громадських організацій і ЗМІ.

Артемівськ – розташоване на річці Бахмутка місто обласного значення Донецької області, адміністративний центр Артемівського району, до 1924 року він мав назву Бахмут. У 1924 році місто перейменували на честь російського революціонера Федора Сергєєва, відомого як Артем, який заснував «Донецько-Криворізьку Радянську Республіку».

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського тоталітарних режимів та про заборону пропаганди їхньої символіки», у травні його підписав президент України Петро Порошенко.

XS
SM
MD
LG