Доступність посилання

ТОП новини

Ощадбанк заявляє про фальшиві позови нібито від його імені в судах Криму


Ощадбанк України направив до Генеральної прокуратури заяву з вимогою провести розслідування факту, пов’язаного з підробкою офіційних документів. Про це у вівторок, 25 серпня, повідомила прес-служба банку.

«Ощадбанку стало відомо, що у липні 2015 року нібито від його імені до так званого арбітражного суду республіки Крим було подано кілька позовних заяв щодо стягнення заборгованості з корпоративних боржників банку, які займаються виробленням сонячної енергії в Автономній Республіці Крим. Ці позови були подані на підставі сфальсифікованих вимог», – мовиться у заяві.

При цьому наголошується, що назва та ідентифікація Ощадбанку були «неправомірно і підступно використані без всякого відома, згоди або наданих керівництвом банку повноважень».

Інформація про подачу цих фальшивих позовів була опублікована у пресі. Тому банк робить офіційну заяву, щоб захистити свої права та забезпечити правдивість майбутніх публікацій, пояснили у прес-службі.

«Відповідачі у так званих позовах, поданих до так званого арбітражного суду республіки Крим, є боржниками Ощадбанку за відповідними кредитними договорами, заборгованість за якими перед банком є суттєвою. Ощадбанк почав юридичні процедури щодо стягнення простроченої заборгованості в українських судах у грудні 2014 року і отримав законні та обґрунтовані рішення на свою користь», – зазначили у фінансовій установі.

Голова правління Ощадбанку Андрій Пишний повідомив, що банк готується до міжнародного арбітражу.

«Враховуючи знищення Російською Федерацією інвестицій Ощадбанку в Автономній Республіці Крим, ми вважаємо, що фальшиві позови, які зараз подаються до кримських судів від імені Ощадбанку, очевидно, мають на меті позбавити нас права на стягнення кредитної заборгованості з різних суб'єктів бізнесу в Автономній Республіці Крим. Банк проінформує про такі сфальсифіковані позови компетентні органи і судові інстанції, включаючи інвестиційний арбітражний суд, в рамках розгляду позову Ощадбанку проти Російської Федерації», – зазначив Пишний.

У відомстві нагадали, що Ощадбанк почав міжнародний арбітражний процес проти Російської Федерації і має намір повідомити арбітражному трибуналу про це кримінальне правопорушення відразу після формування його складу.

Росія анексувала Крим в березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG