Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: вирок Сенцову та Кольченку – це виклик для міжнародної спільноти


Олег Сенцов (ліворуч) та Олександр Кольченко співають Гімн України в залі суду, 25 серпня 2015 року
Олег Сенцов (ліворуч) та Олександр Кольченко співають Гімн України в залі суду, 25 серпня 2015 року

Вирок російського суду українському режисерові Олегові Сенцову та активісту Олександрові Кольченку – це виклик для міжнародної спільноти. Про це прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив під час зустрічі з надзвичайним і повноважним послом Нової Зеландії в Україні Венді Хінтон.

«У Росії немає правосуддя. І це виклик для міжнародної спільноти, – наголосив він. – Очікуємо, що разом із усім вільним світом ми протистоятимемо російській агресії та несправедливості».

Яценюк також закликав Нову Зеландію як непостійного члена Ради безпеки ООН порушити це питання в Організації Об’єднаний Націй.

25 серпня військовий суд у російському місті Ростов-на-Дону засудив українського кінорежисера Олега Сенцова до 20 років ув’язнення в колонії суворого режиму, а еколога і антифашистського активіста Олександра Кольченка до 10 років за звинуваченнями у «тероризмі», які вони заперечують і називають політично вмотивованими.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International заявляє, що вироки, винесені сьогодні двом українським активістам російським військовим судом, стали результатом несправедливого судового розгляду, за час якого стало відомо про застосування катувань.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав підсудних політв’язнями.

Після оголошення вироку в суді Сенцов і Кольченко заспівали Гімн України
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00

XS
SM
MD
LG